Binnen Squadraat zijn er wedstrijden in de laddercompetitie, de weektoernooien en thematoernooien. Daarnaast spelen teams van Squadraat in de competitie in de Noordelijke provincies tegen andere verenigingen. De data van toernooien en wedstrijdronden vind je in de agenda.

Lijkt het je leuk om competitie spelen? Meer informatie vind je onderaan deze pagina. Geinteresseerd? Stuur dan een mailtje naar extern@squadraat.nl.

Laatste wedstrijdbericht

3 juli 2018

Iets over clubkampioenschappen of laatste ronde competitie bijvoorbeeld. Ook uitslagen van de weektoernooien kunnen als een bericht gepost worden.

▼ Meer wedstrijdberichten

Huidige stand C-competitie

Laatste standen als afbeeldingen gepost.

Huidige stand D-competitie

Laatste standen als afbeeldingen gepost.

Squadraat Competitieteams

Squadraat 1

Squadraat 2

Squadraat 3

Squadraat 4

Squadraat 5

Squadraat 6

Uitleg competitie

Squadraat speelt competitie op twee niveaus. De D-competitie is er voor recreanten (trainingsniveau basic, intermediate low) aangevuld met een aantal betere spelers uit de voormalige D-competitie (trainingsniveau intermediate high). De C-competitie is er voor ervaren squashers (trainingsniveau advanced).

Per jaar speel je zo'n acht wedstrijddagen, altijd op zondag. De wedstrijden beginnen om 13:00 en eindigen, afhankelijk van het niveau, tussen 14:30 en 17:00. De teams komen uit de drie noordelijke provincies, waarbij je onder andere in Groningen, Veendam, Drachten, Sneek, Assen en Emmen zou kunnen spelen.

Teams bestaan uit minimaal zes spelers, waarbij elk team elke wedstrijddag een afvaardiging van vier spelers stuurt, eventueel aangevult met toeschouwers/reserves. Binnen het team wordt een rang opgesteld, dus de beste speler is de #1 van een team, de op één na beste #2, enzovoort.

Per wedstrijddag speel je twee wedstrijden in het best-of-five format. Daarnaast scheids je waarschijnlijk één andere wedstrijd. Wanneer je op positie 1 binnen je team speelt is het gebruikelijk dat je de wedstrijd van de andere nummers 1 scheidst.

De lunch wordt altijd verzorgd door het thuisteam, wat betekent dat de Squadraatteams de lunch verzorgen in de Aclo. De teamcaptains zijn hiervoor verantwoordelijk, net zoals het ondertekenen van de uitslagen en het opzetten van een speelschema waardoor er altijd genoeg spelers kunnen spelen.

Uitleg toernooien

De drie weektoernooien zijn verdeeld over niveaus, met Advanced op maandag, Basic op dinsdag, Intermediate Low op woensdag en Intermediate High op donderdag.

De weekendtoernooien van Squadraat zijn vaak toernooien met een thema. Per jaar schommelt het aantal, maar meestal zijn het er twee tot vier.

De Squaladder is de laddercompetitie van Squadraat. Aan het begin van de competitie belanden alle spelers die zich hebben opgegeven op een willekeurige positie. Zij kunnen daarna spelers uitdagen binnen een aantal posities. Door wedstrijden te winnen stijgen ze op de ladder.

De clubkampioenschappen worden aan het eind van elk collegejaar gehouden en zijn het hoogtepunt van het competitieve squashseizoen. Hierin wordt gestreden voor de titels bij de dames en heren. Daarnaast is er nog een losse speeldag voor de heren die zich niet voor de finalespeeldag hebben kunnen kwalificeren.